YOGA &
MEDITATION

Paramahamsa Vishwananda’s meditationspraksisser fokuserer vores opmærksomhed og handlinger på vores indre guddommelighed.

Ved at udføre en praksis med oprigtighed, kan vi komme ind i stilheden, fri af sindet, og centrere os i hjertet, hvor den Guddommelige Kærlighed kan opleves. 

’Når man har bragt alle sanser under kontrol, bør man forblive i en tilstand af meditation, med Mig (Krishna) som det højeste mål’

Bhagavad Gita

FORDYBELSE I DET GUDDOMMELIGE

Jo mere vi fokuserer vores opmærksomhed på noget, jo mere bringer vi os i harmoni med det. At have Gud som fokus for vores yoga og meditation, hjælper os med at opdage vores indre guddommelighed. Forbindelsen til det Guddommelige er nemlig yogaens sande mål.

Når bhakti er din livsvej, styrker yoga og meditation din krop, fokuserer dit sind, og forbereder dig på at få og opretholde et vedvarende forhold til Gud. Paramahamsa Vishwananda underviser i forskellige former for meditation, som er skabt til at hjælpe os til at fokusere på Gud og Hans Kærlighed.

ATMA KRIYA YOGA

Atma Kriya Yoga er helt unik. Selvom teknikkerne stilner sindet, er det dybere spirituelle mål at vække sjælen til dens evige forhold til Gud ved at opøve forskellige former for bhakti: Kærlighed og hengivenhed.

Efterhånden som din praksis bliver dybere, vil guddommelige kvaliteter helt naturligt begynde at manifestere sig: fred, selvbeherskelse, styrke, visdom, ydmyghed, medfølelse, vitalitet, med mere.

Med Shaktipat Indvielsens nåde, er kriya teknikkerne enkle nok, til at begyndere kan lære dem, og samtidig kan de bringe selv de mest erfarne indenfor meditation til nye dybder i deres forbindelse med det guddommelige.

OM CHANTING

OM Chanting er en gruppepraksis, som med OM’s transformerende kraft vækker deltagernes potentiale for selvhealing. OM Chanting gavner ikke kun den enkelte deltager – den kan også være en tjeneste for hele menneskeheden.

Vibrationen fra en OM Chanting spreder sig som bølger ud i en 2 kilometers radius, og skaber harmoni og fred i omgivelserne samt en enhed mennesker og natur imellem.

Efterfølgende resonerer OM stadig i deltagernes kroppe, så de gode vibrationer deles med omverdenen.

BABAJI SURYA NAMASKAR

Babaji Surya Namaskar er en meditation i bevægelse, der helliger kroppen som guddommeligt tempel.

Denne enkle, men kraftfulde, asana-praksis (yogastillinger) tager mindre end 15 minutter om dagen og bringer lys og vitalitet til krop, sjæl og ånd.

Da din daglige praksis slår rod i kroppens kerne, hører tankerne op, og dine bevægelser bliver et blødt, bevidst udtryk for din indre styrke.

 

 

Når du praktiserer med kærlighed og nærvær, bliver hver stilling en taknemmelighedsbøn for selve livet. Sæt din hengivenhed i bevægelse.

.

PROJEKT MANTRA

At chante eller recitere de Guddommelige Navne er en af de enkleste måder at meditere. Det bliver særlig meningsfuldt, når du gør hver gentagelse til en bøn fra hjertet. Skønt det virker såre enkelt, kan det føre dig hele vejen til Gud!

Alle kan chante, når og hvor som helst, også børn. Det er perfekt for begyndere, som søger en enkel og effektiv praksis til at stilne sindet og åbne hjertet.

Projekt Mantra er en gratis 40 dages ’udfordring’, som er skabt for at hjælpe dig til gradvist at etablere en daglig chanting praksis. 

OPLEV MEDITATION

Sæt dig godt til rette og slap af. I denne video forklarer Aksharananda (en af vores internationale Yoga- & Meditationslærere) kort, hvad meditation er, og hvordan den kan hjælpe dig til at komme tættere på Gud. Han guider dig også gennem to korte meditationer, så du selv få en oplevelse af denne praksis.