RITUALER

Paramahamsa Vishwananda viser os, hvordan vi kan opbygge et levende og kærligt forhold til Gud. Vi kan opleve en nær kontakt med Gud, når vi chanter de Guddommelige Navne, og tilbyder hengiven tjeneste med kærlighed.

´En devotee bør tilbede den Højeste i den særlige personlige form af Gud, som devotee’en finder mest tiltrækkende.’

Srimad Bhagavatam

ELSKEREN OG DEN ELSKEDE

Hvis vi befinder os på den spirituelle vej, er det fordi vores Elskede Gud kalder på os, for at minde os om vores evige forhold til Ham.

Ved at chante Hans Guddommelige Navne og tilbede Ham med kærlighed og hengivenhed, kan vi invitere Ham til at blive en del af vores liv. Derved bliver vi i stand til at nyde det ultimative forhold til Ham – Elskeren og den Elskede.

Dette er at leve bhakti.

​CEREMONIEL TILBEDELSE

I den hinduistiske tradition siger man, ’Hvis du tror en sten er en sten, vil den være en sten. Men, hvis du tror på, at den er Gud, vil den blive Gud.’ Hengiven tjeneste i fuldkommen tro, vækker Guddommelig tilstedeværelse i en gudefigur (deiti).

Gennem en rituel tilbedelse, kaldet puja, kan vi nyde sødmen ved at tage os af det Guddommelige, lige som vi ville gøre det for vores kære. At bade, klæde på, og tilbyde mad til vores Elskede, på vores egen unikke måde, giver os mulighed for at udtrykke vores kærlighed, og nyde intimiteten af denne hellige tid sammen.

VEDIC CHANTING

Sanskrit er et vibrationsbaseret sprog, som har været brugt i ritualer med bøn igennem tusinder af år.

De vibrationer som skabes ved at chante mantraer på sanskrit, beroliger sindet, og bringer os ind i hjertet, hvor det Guddommelige befinder sig.

Hvert Guddommeligt Navn vækker tilstedeværelsen af denne Guddoms form. At chante navnet på vores Elskede, bringer den tættere på, så vi kan nyde dens selskab, og den kan nyde vores fulde opmærksomhed.

TEMPEL BØNNER

Et arbejde bliver vellykket, når Guds velsignelse hviler over det. Med en sådan velsignelse, bliver udbyttet af en times arbejde det samme, som fra en hel arbejdsdag. Fælles bøn virker kraftigere end personlig bøn, den opløfter alle deltagere, og alle dem, som de kommer i kontakt med.

Tempelbønner er værdifulde, og engagerer sanserne aktivt i farver, dufte, lyde, smag, og teksturer, som alle gives for at glæde Gud, der til gengæld lader Sin velsignelse strømme til alle. Vær med til at bede for menneskeheden.

​FORDYB DIG I TILBEDELSE

Tag med på en lille rejse med Vandhanananda, vores internationale hovedansvarlige lærer for Chanting. På denne rejse vil du blive introduceret til tempelbønner, opleve skønheden ved puja, og lære mere om, hvordan ritualerne kan hjælpe dig med at opbygge et levende forhold til det Guddommelige. Du vil også møde en familie, som er knyttet til hinanden og Gud, gennem ritualer.